A stresszoldás lehetőségei

Sulinyugi program a 3.C-ben

Január egyik délelőttjén, iskolapszichológusunk közvetítésével osztályunk megismerkedhetett a Sulinyugi program alapjaival.

Feltáró beszélgetés közben a gyerekek megfogalmazhatták a stresszel, a feszült idegállapottal kapcsolatos tapasztalataikat, valamint elmesélhették, eddig hogyan próbálták ezeket a feszült szituációkat enyhíteni. Érdekes, tanulságos volt hallani, gyermekként kinek mi okoz stresszt, feszültséget és vérmérsékletéhez képest hogyan igyekszik oldani azt.

A játékos, hangulatos beszélgetést követően a gyerekek kaptak néhány ötletet a stressz oldására, amit ki is próbálhattak, ezzel bővítve saját repertoárjukat. A program összefoglaló plakátja termünk falán helyet is kapott, melyről – szituációhoz igazodva – hol viccesen, hol komolyan megpróbálunk stresszoldó ötletet választani és alkalmazni.

Az idő majd megmutatja a program sikerének mértékét.

Addig is álljon itt néhány vélemény a gyerekek részéről!

Nekem tetszett a foglalkozás, mert segítséget kaptam ahhoz, hogyan tudok könnyebben megnyugodni és vicces, érdekes volt a beszélgetés.

Viki

Tetszett az óra, mert tanultam néhány új módszert, ám szívesen készítettem volna valamilyen eszközt is, ami segít lehiggadni.

Dorka

Nagyon tetszett a relaxálás, tényleg nyugtató volt. Mostanában sokat stresszelek és jó volt megtanulni néhány új ötletet, a képzeletbeli lufimba minden feszültségemet belefújtam.

Lizi

Izgalmas volt az óra, örültem, hogy kipróbálhattam olyan dolgokat, amivel megnyugodhatok és kevésbé leszek ideges.

Dominik

Tetszett Anna néni órája, mert vicces volt ahogy körberajzoltuk egyik osztálytársunkat és még nevet is adtunk neki: FESZÜLTKE. A lapon való firkálás tényleg nyugtató hatású volt.

Gabi

Suga Csilla, a 3.c tanítója