Mit olvass karanténban?

Avagy 5 érdekes könyv az otthon töltött időre

.

Wéber Anikó: Örökszerda

Dávid egyik reggel úgy ébred, hogy úgy gondolja, hogy csütörtök van, miközben valójában szerda… Amikor következő reggel ismét felkel, ugyanúgy szerda van. Furcsa módon csak Dávidnak és az új szomszédjának, Rékának tűnik fel ez az egész. Dávid meg akarja tudni, hogy mi történik, különben az apukája sohasem ér haza az utazásából, és Rékának minden egyes nap be kell költöznie a nénikéjéhez. Kétségbeesetten kezdenek el nyomozni az után, mi okozhatja ezt az egészet… 

Azért ajánlom ezt a könyvet, mert mostanában néha én is úgy érzem, hogy mindig ugyanazt az unalmas napot élem át, felkelek, fogat mosok, felöltözök, leülök a gép elé, és estig fel sem állok. Másrészt a krimi az egyik kedvenc műfajom. Ezt a könyvet Wéber Anikó az olvasókkal együtt írta a facebookon keresztül, szerintem ez csak még izgalmasabbá tette a sztorit!

Ezt a könyvet fiúknak és lányoknak is ajánlom.

.

Laboda Kornél: Gavarin és az álomantenna

Ez a történet egy 8 éves, Gavarin nevű kisfiúról szól, aki megunja a földi életet, az iskolát, és még az a gondolat sem segít, hogy ha felnő, akkor már nem kell iskolába járnia. Így hát elutazik az űrbe, a kutyájával, két macskájával és a húsevő növényével. Hiába szerez 2 nagyon jó barátot, mégsem lesz minden mesebelien tökéletes. Ugyanis valaki, vagy valami ellopja az asztronauták álmait, ami elég nagy bökkenő, mivel a Gavarinék űrhajóját az álmok hajtják. Nincs mit tenni, ki kell deríteni mi áll mindennek a hátterében

Azért ajánlom ezt a könyvet, mert én is ekkora koromban folyton el akartam jutni az űrbe, akárcsak Gavarin. Szerintem ez egy nagyon vicces és izgalmas könyv. Ezenkívül nagyon tetszik, ahogyan minden bolygó részletesen le van írva, lakóival együtt.

Ez egy tipikusan olyan könyv, amit egyaránt lányoknak és fiúknak is ajánlok.

.

Balássy Fanni: Hol is kezdjem

Igaz, ez a könyv egy gimis elsős lányról szól, én mégis élvezettel olvastam el! A sztori főhőse mindent eltervez gimis éveiről, de semmi sem alakul úgy, ahogy akarta… Az első nap betegen kel fel és majdnem el is késik, egyszóval minden a feje tetejére áll. Közben a szerelem is beüt. Persze ez ügyben sem történnek úgy a dolgok, mint ahogy az a romantikus filmekben van…

Azért ajánlom ezt a könyvet, mert nagyon sokféle, sok mindenről mesél. És még kicsit sírtam is egyszer, amikor olvastam, szerintem az elég jó jel, ha egy könyv már ennyire megérint!

Ezt a könyvet inkább lányoknak ajánlom, de persze a fiúknak sem tilos elolvasni. 

.

Anna Woltz: Száz óra sötétség

Emilia, egy 14 éves lány egyes-egyedül elindul New Yorkba, a szabadság földjére. Azonban amikor odaér, kiderül, hogy átverték, és a lefoglalt apartmanban nem a hirdetés gazdája, hanem egy 17 éves fiú, Seth és a 12 éves Abby fogadja. És hogy még fokozzuk a helyzetet, épp New York felé tart az évszázad hurrikánja, a Sandy. Szerencsére Seth és Abby befogadják Emiliát. 

Azért ajánlom ezt a könyvet, pont karanténra, mert ugyebár a hurrikán alatt is karanténban vannak az emberek. Még abban is hasonlít a mostani helyzetre, hogy szinte mindent felvásárolnak a boltokból. Nagyon izgi, megható (de nem túlságosan).

Fiúknak és lányoknak is nagyon ajánlom!

.

Eoin Colfer, Andrew Donkin: Illegál

Ez a képregény egy Ebo nevű 12 éves afrikai fiúról szól. Ebonak nincs senkije, a nővére rég elutazott Európába, amikor ő még túl kicsi volt az úthoz, a bátyja pedig nyom nélkül eltűnt. Nincs más választás, Ebo elindul Európába, azt remélve, hogy új életet kezdhet. Azonban ez nem egy veszélytelen út.

Azért ajánlom ezt a könyvet, mert pont mostanában elég durvára fordult a rasszizmus, és ez a könyv bemutatja, hogy egy afrikai embernek mennyi nehézségen kell keresztülmennie ahhoz, hogy eljusson egy másik földrészre. Továbbá nagyon szeretem a képregényeket, mert sokkal érdekesebb olvasni őket, mint egy sima képmentes könyvet.

Ezt a könyvet szó szerint az egész világnak ajánlom, mert tényleg nagyon fontos dolgokról szól!